26. huhtikuuta 2014

Viikonloppu fiilis: Isoäidin sima resepti

Kirjoittanut Inka

Kosken konnussa simaa tehdään Laurin äidin äidin, eli Mamman reseptillä. Tällä reseptillä tehty sima on tummempaa ja voimakkaamman makuista kuin perinteinen simaa, sillä sen valmistamiseen on käytetty pelkästään fariinisokeria.

Sopivasti ennen vappuaattoa sima laitetaan jääkaappiin. Kylmä sima maistuu vappuaattona munkkien ja muiden herkkujen kanssa.



Siman tekemiseen tarvitset
4 l vettä
500 g fariinisokeria
3 sitruunaa
herneen kokoinen pala tuoretta hiivaa

Pullotukseen tarvitset
kauniita pulloja
sokeria
rusinoita

Siman tekeminen
1. Keitä 1,5 l vettä ja kaada se fariinisokerin päälle kattilassa 2. Hämmennä kunnes fariinisokeri on liuennut täysin

3. Purista kahden sitruunan mehu suureen kulhoon jossa on 2,5 l vettä 4. Kaada kattilasta vesi-fariinisokeri -yhdistelmä kulhoon ja anna jäähtyä käden lämpöiseksi 5. Lisää hiiva 6. Leikkaa kolmas sitruuna viipaleiksi ja asettele pinnalle 7. Anna muhia huoneenlämmössä vuorokausi

Pullotus
8. Pullota vuorokauden kuluttua 9. Steriloi pullot kiehuvalla vedellä 10.  Lisää seitsemän rusinaa ja teelusikallinen sokeria jokaiseen pulloon 10. Siivilöi sima 11. Kaada suppilon läpi siivilöity sima pulloon 12. Jätä sima 2-3 vuorokaudeksi valmistumaan huoneenlämpöön 13. Sima on valmista kun rusinat ovat nousseet pinnalle 14. Siirrä simat jääkaappiin ja nauti viikon kuluessa

Nauti maukas juhlajuoma hyvässä seurassa! Kosken konnussa sima pullotettiin vanhoihin lasipulloihin.

-Lauri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti