21. elokuuta 2015

Kotona tehty kuningatarhillo

Kirjoittanut Inka ja Lauri

Kosken konnun kotona tehty kuningatarhillo on maailman parasta hilloa! Meillä on hillojen suhteen hyvin tiukka linjaus: kaupan hilloa ei enään osteta! ... Jos ei ole ihan pakko. Kuningatarhillo on niin hyvää, että se tuppaa loppumaan kesken kevättalvella.

Kosken Konnun Kuningatarhillo-ohje

2 litraa mustikkaa
1 litra vadelmaa
1 litra mansikkaa
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
  1. Laita puhdistetut marjat suureen kattilaan.
  2. Kaada vesi marjojen päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä.
  3. Kun kattilasta nousee vesihöyryä, lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
  4. Keitä hilloa 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
  5. Ota kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä hetki ennen tölkittämistä.
  6. Definsioi puhtaat purkit kiehuvassa vedessä. Purkit voi kylvyn jälkeen siirtää 100 asteiseen uuniin odottamaan hillon valmistumista.
  7. Purkita. Muista pyyhkiä purkin reunat puhtaiksi hilloroiskeista ennen kansien sulkemista.
  8. Anna purkkien jäätyä huoneenlämmössä, ja siirrä ne viileään esimerkiksi maakellariin odottamaan talven herkkuhetkiä.
Kosken konnun kuningatarhillossa on oman pihan vadelmia. Tänä vuonna vadelmia tuli paljon.

Maailman parasta hilloa purkissa. Kansiin liimattiin oma tekemät etiketit.

Lauri maalasi etikettiä varten marjojen kuvia.

Laurin maalaus skanneriin ja vähän Photoshoppia päälle. Suunnittelin maalauksen ympärille, purkin kanteen sopivan pyöreän etiketin. Ennen tulostamista, skaalasin etiketistä muutamia versioita erikokoisia purkkeja varten.


Talven varalle on nyt kuusi purkkia makoisaa kuningatarhilloa.

Sunnuntain aamupala. Life is good.

Lue myös

Maailman paras kirsikkahillo

2 kommenttia:

  1. Oi, oi, kun kuulostaa hyvältä ja kivaltakin muuten näyttää! :) Täälläkin on yritetty hamstrata marjoja talvenvaralle, tosin pakkaseen, hillot on jääneet tekemättä. Ehkäpä joskus voisi sitäkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää hillo on niin hyvää, että heti alkoi tehdä mieli vaniljajäätelöä kuningatarhillolla. Sopii nimittäin tosi hyvin. Meillä hilloon tulleet mustikat odottelivat pakkasessa muita marjoja muutaman päivän. Ei vaikuttanut makuun. :)

      Poista