8. maaliskuuta 2015

Laurin Maalauskoulu - Renkaiden ym. vesijälkien ja tahrojen poisto lakatulta pinnalta.

Kirjoittanut LauriLakkapinnan korjaaminen ilman uudelleenlakkausta


Useasti luullaan että huonekalujen entisöinti tai tuunaus lähtee aina siitä, että vanha lakka tai maali poistetaan. Huomaa, että on tilanteita joissa voidaan vanhan pintakäsittelyn poistaminen jättää tekemättä.

Lakan- tai maalinpoisto on yksi työläimmistä (tai ainakin tylsimmistä) työvaiheista huonekalujen käsittelyssä; jos tämä työvaihe voidaan jättää tekemättä, edistyy työ nopeasti.

Suurin osa kodeissamme olevista puukalusteista on lakkapinnalla. Siksi lakatun pinnan huolto ilman suuritöistä lakanpoistoa kiinnostaa monia. Lakkapintaa voi huoltaa siihen suunnitellulla erikoisaineella. Jos lakkapinta on vaurioitunut pahoin, ei sen korjaaminen ole mahdollista ilman lakanpoistoa 


Näillä ohjeilla lakkapinta puhtaaksi renkaista tai maalitahroista.


Mukien ja maljakoiden alta löytyy usein renkaita joita vesi on saanut aikaiseksi arkaan lakkapintaan.

Onneksi näistä on helppo päästä eroon.

Varmaankin yleisin ongelma käytetyissä huonekaluissa on veden tai kuumuuden aiheuttamat vaaleat renkaat ym. jäljet. Vaaleat jäljet johtuvat siitä että kosteutta on imeytynyt lakan pintaan. Tällaisten vaurioiden korjaamiseen on olemassa erikoisaine Ring Remover.

Ring Remover sisältää hiovia hiukkasia jotka kiillottavat lakkapinnan ja poistavat ikävät jäljet. Ring Remover tehoaa myös muihin lakkapinnalla oleviin epäpuhtauksiin. Painomuste, tussi ja kuulakärkikynä, ja joskus jopa maalitahrat saadaan poistettua.

Ravista purkkia voimakkaasti ennen käyttöä. Kaada ainetta nukkaamattomalle puuvillaiselle kangaspalalle tai trasseliin. Hankaa renkaita ym. jälkiä voimakkaasti painaen puun syyn suuntaiseti. 
Ring Remover tehoaa kaikkiin lakkatyyppeihin. Mitä kestävämmällä lakalla kaluste on lakattu, sitä työläämpää on myös jälkien poistaminen. Työskentelyä voi tehostaa vaihtamalla trasselin 0000 teräsvillaan tai karhunkieleen. Jos käytät teräsvillaa tai karhunkieltä, niin muista hangata lopuksi Ring Removeriin kostutetulla trasselilla. Kun jäljet ovat hävinneet, anna aineen kuivua 15 min. Se kuivuu pintaan kuivunutta autovahaa muistuttavaksi harmaaksi kerrokseksi. Poista tämä harmaa kerros puhtaalla kankaalla. Kun pintaa hangataan vain pieneltä alueelta, saattaa se näyttää näiltä osin kiiltävämmältä kuin loppuosa kalustetta. Jos haluat voit lopuksi kiillottaa loput kalusteesta. Nyt sinun ei tarvitse enää painaa niin voimakkaasti.
Myös hankalampiinkin ongelmiin, esimerkiksi maalitahroihin, kannattaa ainakin kokeilla Ring Removeria.

Meillä harrastetaan kaikkea askartelusta ja maalaamisesta lähtien. Siksi maalitahroja löytyy lattioista ja kalusteista.

Ainakin taiteilijoille tarkoitettu Galleria akryyliväri irtosi Ring Removerilla ja karhunkielellä. Sama metodi toimii myös vesiohenteisiin seinämaaleihin.

Lopuksi pyyhitään pintaan kuivunut ring remover pois trasselilla. 
Tadaa! Ei paljon uutta häpeä.Puhdistettu lakkapinta kestää katseen.


Vinkkejä:
Koska Ring Remover hioo pintaa, voidaan sillä kiillottaa lakkapinnasta pienet naarmut, tai mataksi kulunut lakka saadaan kiiltämään. Ring Remover ei kuitenkaan toimi jos lakkapinta on vaurioitunut niin että lakka on kulunut kokonaan pois. Käytä silloin lakanpoistoainetta ja lakkaa uudelleen.

Jos käytät Ring Removeria mattapintaiseen lakkaan, tulee siitä kiiltävä. Kiillon saat kuitenkin poistettua 0000 teräsvillalla tai karhunkielellä. Hankaa pintaa kevyesti puun syyn suuntaisesti kunnes pinnasta on tullut yhtä matta kuin ympäröivästä lakkapinnasta.

Ring removerista on moneksi. Katso mitä muuta olemme sillä tehneet
Grillin puhdistus
Takan luukkujen puhdistus

Liberon Ring Remover, Teräsvilla ja Trasseli ovat edustamani yrityksen maahantuomia tuotteita.  g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti