1. lokakuuta 2014

Spraymaalaus ideoita: Kirppislöydöstä värikäs keittiön lamppu

Kirjoittanut Inka ja Lauri

Vanha keittiön lamppu vaihtoi kirppiksellä omistajaa vitosella ja Kosken konnussa ollaan tyytyväisiä hankintaan. Pallolampussa nähtiin pontentiaalia ja nyt meillä on keittiössä uusi lamppu. Inkalle pitää olla värejä, Laurille jotain vähän erilaista ja näin ne toiveet yhdistyy hienosti.Tässä on se vanha lamppu. Aluksi valaisin purettiin osiin. Valaisin kuvut otettiin käyttöön ja kaikki muut osat vietiin kierrätykseen.

Kangaspäällysteiset lampun johdot löytyivät Clas Ohlsonilta.


Lampun johdoissa  oli valmiiksi lampunpitimet. Varjostinrengas ja muut "ylimääräiset" osat poistettiin, jonka jälkeen lampunpidin mahtui valaisimen runkoon.


Kaikkiin valaisimiin valittiin eriväriset johdot. Kangaspäällysteiset johdot tuntuvat ylellisiltä.


Jokainen valaisin maalattiin Plasti-Koten Twist&Spray spraymaalilla erivärisiksi. Ulkokuorissa käytettiin kiiltoasteelta satiinia olevaa maalia, ja sisäkehissä kiiltävää maalia. Näin saatiin aikaiseksi leikkisä ja pirteä, mutta silti tyylikäs lopputulos. Lamput laitettiin roikkumaan Clas Ohlsonilta löytyneeseen ripustimeen.


Valaisimiin laitettiin nykyisen muodin mukaan LED lamput.


Spraymaalin jälki on siistiä. Siveltävällä maalilla ei tähän olisi päästy.


Laurin vinkit spraymaalaukseen löydät täältä
Kesäinen pihaprojekti: Postilaatikon maalaus

Lue myös
Spraymaalaus ideoita: Värikkäät kynttilänjalat


Plasti-Koten tuotteet ovat edustamani yrityksen maahantuomia.

4 kommenttia:

 1. Onpa hieno lopputulos! Tuli hankittua joskus samanlainen lamppuviritys kirppikseltä. Spraymaalitkin on jo pinnassa, mutta lamppujen tekninen puoli pitäisi saada vielä kuntoon. Ehkä sitten kun sisustuksesta löytyy sopiva paikka niille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva nähdä toinen toteutus samasta aiheesta! Vinkkaile kun saat lampun kattoon. :) Onko sinulla muuten parempaa tietoa lampun historiasta? Ei nimittäin löydetty tietoa suunnittelijasta tai valmistajasta.

   Poista
 2. No onpas tosi kiva tämäkin! Teillä on ihananoloinen, hyväntuulinen blogi :) Löysin tieni ihan sattumalta tänne, kun etsin asiaa tuosta quilling-tekniikasta, joka itselleni oli aika uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että meidän huoleton meininki välittyy näistä jutuista! :) Itse innostuin quillingistä noin vuosi sitten. Olisi kiva jos harrastajia löytyisi enemmän, voisi vaihtaa tekniikka vinkkejä! :)

   Poista