26. elokuuta 2015

Maailman paras kirsikkahillo

Kirjoittanut Inka ja Lauri

Tänä vuonna on ollut todella paljon kirsikkaa. Tehtiin marjoista hilloja. Nyt täällä haaveillaan ihanista talvi-illoista, villasukista, viinilaseista ja juustotarjottimesta, jolla nokare omaa, amaretolla ryhditettyä kirsikkahilloa. Om nom!

Kirsikat on purkissa ja purkin kansi kiinni.



Kosken Konnun Amaretto Kirsikkahillo-ohje

2 kg kivettömiä kirsikoita
2 dl kirsikoiden kivistä keitettyä mehua
1 kg hillosokeria
2 dl Amaretto likööriä

  1. Poista kirsikoista kivet ja ota ne talteen.
  2. Kaada peratut kirsika suureen kattilaan ja laita levy päälle.
  3. Kippaa kivet kattilaan jossa on 2 dl kiehuvaa vettä, ja keitä niitä 10 minuuttia. 
  4. Siiviläi kivet erilleen ja kaada keitinvesi kirsikoiden päälle.
  5. Kuumenna seosta kunnes se höyryää.
  6. Lisää hillosokeri kokoajan sekoittaen.
  7. Keitä 10 minuuttia. Tarvittaessa kuori kirsikoiden pinnalle muodostunut vaahto pois.
  8. Lisää Amaretto.
  9. Ota kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä hetki ennen tölkittämistä.
  10. Definsioi puhtaat purkit kiehuvassa vedessä. Purkit voi kylvyn jälkeen siirtää 100 asteiseen uuniin odottamaan hillon valmistumista.
  11. Purkita. Muista pyyhkiä purkin reunat puhtaiksi hilloroiskeista ennen kansien sulkemista.
  12. Anna purkkien jäätyä huoneenlämmössä, ja siirrä ne viileään esimerkiksi maakellariin odottamaan talven herkkuhetkiä.

Lauri maalasi hillopurkin etikettiä varten kirsikan.

Suunnittelin Laurin maalauksen ympärille, purkin kanteen sopivan pyöreän etiketin. Katso myös kotona tehdyn kuningatarhillon etiketti.


Pienet purkit on tarkoitettu maistiaisiksi ystäville. Suloinen punainen purkki on sopiva joulutervehdys.

Lue myös

Kotona tehty kuningatarhillo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti