18. toukokuuta 2015

Meidät on haastettu

Haaste on saatu Sitä kuusta kuulemine, minkä juurel koti on. -blogista. Haaste sisälsi pienen listan kysymyksia, joihin vastasimme parhaamme mukaan. Ihan kieli keskellä suuta.


1. Kerro jotain itsestäsi, mitä et ole vielä blogissasi paljastanut.

Inka 
Voi olla että on jossain sivulauseessa tullut mainittua, mutta en osaa kutoa, virkata, enkä kunnolla ommella. Haluaisin opetella ompelemaan paremmin.

Lauri
Olen oikeasti tosi komea.

2. Mikä leipomus/ruuanlaitto epäonnistui viimeksi?

Inka
No siitä ei ole kauaa. Tehtiin äitienpäiväksi sitruunainen suklaakakku Glorian ruoka & viini 3/2015 -lehdestä. Kakun pohja turposi uunissa niin, että taikina valui uunin pohjalle. Oma hermo ei kestä tämän tyyppistä vastoinkäymistä ollenkaan. Vetäydyin tekemään hengitysharjoituksia ja Lauri sai vetää kakku -projektin loppuun. Hyvin se sen pelasti.


Lauri
Tosi tönkköjä vohveleita äitienpäivä aamuna - sori Inka.

3. Mikä ruoka-aine aiheuttaa kuvotusta?

Inka
Käytiin kerran Vietnamissa. Siellä tuli vedetty kaikkea outo, sammakkoa, krokotiilia, heinäsirkkoja ja käärmettä. Täytyy sanoa, että sitä just nyljetyn käärmeen sydäntä en olisi vetänyt missään tilanteessa. Kypsässä käärmeessäkin oli tekemistä.


Lauri
Todella sininen homejuusto. Yäk!

4. Onko keittiössäsi jotain, mitä sieltä on puuttunut jo kauan mutta et ole saanut syystä tai toisesta hankittua?

Inka
Jotain hyvää tekisi mieli. Ehkä jäätelöä voisi olla. ;)


Lauri
Kokki...

5. Mitä ikkunalaudallasi/parvekkeellasi/pihallasi kasvaa?

Inka
Meidän pihalla kasvaa kaikkea. Viereisestä ikkunasta katsottuna, ensimmäisenä näkyy Hevoskastanja.


Lauri
Seitsemän omenapuuta, kahdeksan marjapensasta, 12 aroniapensasta, sekä kriikunaa, viikuna ja luumua. Kirsikkapuu. Ruohoa, sammalta ja 128956779397552 voikukkaa.

6. Satsaatko mieluummin laatuun vai määrään (vaikkapa kesäkukissa/leivonta-aineissa)?

Inka
Laatuun. Sitäpaitsi, mitä vähemmän reseptiin kuuluu aineita, sen parempi. Etsin aina hyviä ja yksinkertaisia reseptejä. Sama koskee (yleensä) myös askarteluohjeita.


Lauri
Laatutietoinen.

7. Mikä asia sai sinut tuntemaan viimeksi onnellisuutta?

Inka
Tytär saa minut onnelliseksi joka päivä. Ja Lauri kans. :)


Lauri
Joo. Nubbis rules!

8. Jos voittaisit Eurojackpotissa yli 90 miljoonaa, mitä isompaa ostaisit ensimmäisenä?

Inka
Upea se on tämä nykyinen lukaali, mutta jättäisin unelmakoti -speksit valitulle arkkitehdille ja lähtisin lomalle odottamaan talon valmistumista. Ei haittaisi, vaikka vähän kestää.


Lauri
Talo, vene, auto...

9. Mistä haluaisit nähdä unta ensi yönä?

Inka
Eurojackpotista. ;)


Lauri
No nyt mäkin näen unta lottovoitosta...

10. Paras lukemasi kirja?

Inka
Luen ainoastaan ollessani rantalomalla ja jouluna. Olen lukenut monta hyvää kirjaa, mutta en muista niiden nimiä. Linnunradan käsikirja liftareille. Perus. Olen käytännön ihminen myös tässä asiassa: Meidän kirjahylly on täynnä ruokakirjoja, askartelukirjoja, kuvituskirjoja, graafisen suunnittelun oppaita, ohjelmisto-oppaita ja muuta sellaista.


Lauri
Mä luen niin paljon kirjoja, että vaikea sanoa. Jos jätetään klassikot pois, niin ulkomaisita Tom Wolfe Täysi mies ja suomalaisita Katja Ketun Kätilö (tosin jälkimmäinen on aika kamala)

11. Mitä hyviä ja huonoja puolia bloggaamisessa mielestäsi on?

Inka
Kaikki mitä tämän blogin pitämiseen liittyy, on kivaa. Ideoin, tutkin ja valitsen mitä teen. Hankin materiaalit, kuvaan samalla kun teen, kirjoitan ja julkaisen. Alkuperäinen askartelu- ja tuunausharrastus vietynä seuraavalle tasolle. Huonopuoli (blogin kannalta) on se, että koko homma vie aikaa. Me ei saada tänne niin nopeasti materiaalia kun pitäisi. Esimerkiksi pelkästään kalusteen käsittely vie aikaa, siihen lisättynä kaikki muu. Olen kuvannut ja dokumentoinut meidän tekemiä juttuja jo vuosia, joten ihan kaikkea ei ole tehty just viime viikolla. Se auttaa paljon.


Lauri
Pääsee levittämään ilosanomaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti