28. kesäkuuta 2015

Rennot puutarhajuhlat: Somisteeksi käsintehty juhlaköynnös

Kirjoittanut Inka

Tänä kesänä juhlitaan! Ja tulevia puutarhajuhlia silmällä pitäen, päätin tehdä somisteeksi juhlaköynnöstä. Jotain kesäisen rentoa ja paperista taas, niin kuin aina. Huolellisesti käsintehty koriste kestää useat juhlat ja hyvin tehtyä koristetta on kiva käyttää aina uudelleen.Tarvikkeet: Narua, liimaa, paperia ja kuvioleikkuri. Kuvassa Fiskars Squeeze Punch kuvioleikkuri XL, ympyrä. Pallot voi myös piirtää paperiin ja leikata saksilla.

Varaa köynnöksen tekemiseen sopivasti aikaa. Juhlia edeltävänä iltana, on jo liian myöhäistä.

Käytin yhden pallon tekemiseen neljä ympyrän muotoista paperin kappaletta. Tässä voi käyttää omaa harkintaa: käytä 2-8 ympyrää per pallo. Mitä enemmän ympyröitä käyttää, sitä "tuuheampi" pallo.


Juuttinaru sopii hyvin askarteluun ja yleisnaruksi. Juuttipallo on saatu juttua varten Kuitulinja Oy:ltä.

Ensimmäiseen köynnökseen tuli perusvärejä. Toista köynnöstä varten, käytin kivan värisen paperinäyte viuhkan.

Käytin myös kullan- ja hopeanväristä askarteluarkkia.

Lisäksi piirsin tietokoneella omat kuviot ja tulostin erivärisille kopiopapereille. Voi toteuttaa myös piirtämällä valkoiselle A4:lle kuvioita ja kopioida eri värisille papereille tai piirtää suoraan värilliselle paperille.

Ripustusta vaille valmis juhlaköynnös.

Idea: Palloihin voi kirjoittaa päivämäärän ja juhlan nimen. Myöhemmin voi sitten muistella juhlia ja tarkistaa missä kaikessa koriste on ollut mukana.

Tämä juhlaköynnöksen voi ripustaa myös vaikka joulukuusen oksille, kun se aika tulee.

Puutarhajuhlat voi alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti