31. maaliskuuta 2014

Servieteillä koristellut pääsiäismunat

Kirjoittanut Inka

Pääsiäiseen on muutama viikkoa aikaa. Jos keittiön pöydän kulmalla on jo orastava rairuoho, nyt on hyvä aika tehdä sekaan muutama pääsiäismuna. Näin upeita pääsiäiskoristeita ei saa kaupasta!


Pääsiäismunien tekemistä varten hankintalistalla oli paketti kanamunia ja keväisiä serviettejä.

Tarvitset
Kananmunia
Neulan
Serviettejä
Askarteluliimaa
pensselinPääsiäismunien tekeminen on hauskaa. 1. Pese ja kuivaa raaka kananmuna 2. Tee neulalla noin nuppineulanpään kokoiset tai vähän isommat reiät kananmunan molempiin päihin 3. Puhalla toisesta reiästä kananmunan sisältö kulhoon 4. Huuhtele kananmuna sisältä: ota suuhun vettä ja puhalla se kananmunan läpi 5. Anna kananmunan kuivua 6. Tee liimavesi -seos: vähän liimaa ja vähän vettä. Meillä seos tehtiin fiilispohjalta: lopullinen koostumus oli juokseva.

Kuvassa oleva pensseli rikkoi helposti ohuen paperin, joten se oli tähän hommaan liian järeä. Paras pensseli voisi olla vesivärisuti.


7. Irrota servietistä valkoiset kerrokset ja käytä vain kuvioitu kerros 8. Leikkaa servietin kuvioista sopivan kokoisia palasia 9. Levitä kananmunan pintaan ensin liimavesi -seosta ja sitten servetin palasia rennosti vaikka vähän päällekkäin 10. Levitä uusi kerros liimavesi -seosta kananmunan pintaan, serviettien päälle ja anna kuivua.

Kuivumisvaihe on tyylikysymys: käsitteleekö ensin puolet kananmunasta ja antaa kuivua vai kerralla koko kananmunan. Kannattaa kuitenkin varoa, että kananmuna ei jää kuivausalustaan kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti