3. maaliskuuta 2014

Paperikukkia 1/3: Origamikukkien tekeminen

Kirjoittanut Inka

Origamikukista saa hauskan asetelman olohuoneen pöydälle tai rairuohon sekaan tulevana pääsiäisenä. Samat kukat sopivat koristeiksi kesäisiin puutarhajuhliin: aseta kukat maljakkoon oikeiden kukkien joukkoon!


Origamikukkien taitteleminen on helpompaa, mitä ohuempaa paperi on. Toisaalta paksummissa papereissa on usein tarjolla kivoja kuoseja ja mahdollista saada ryhdikkäitä kukkia. Paperin paksuus on siis hyvä ottaa huomioon. Jos mahdollista, kannattaa testata minkälaisen paperin kanssa on valmis työskentelemään.

Tarvitset
Paperia
Sakset
Liimaa
Nappeja tai helmiä

Origamikukan tekeminen alkaa yksittäisten terälehtien taittelemisella. Yhteen kukkaan tarvitaan yhteensä viisi terälehteä. Alla ohjeet origamikukan tekemiseen.

Kohdat 1-9 terälehtien taitteleminen
Kohdat 10-17 origamikukan tekeminen1. Neliön mutoinen paperi. Tässä esimerkissä  on käytetty 8 cm x 8 cm kokoista paperia 2. Taita neliö keskeltä ylös kolmion muotoon 3. Taita kolmion toinen alareuna kohti yläkärkeä 4. Taita myös toinen alareuna kohtiyläkärkeä 5. Avaa kolmio ja litistä se niin, että kolmion pitkän sivun sauma tulee keskelle 6. Taita kärkikolmiot alas 7. Käännä sivut sisäänpäin 8. Levitä liimaa sisäpinnalle ja taita yhteen


9. Ensimmäinen terälehti on nyt valmis. Tee vielä neljä lisää.


10. Yhtä kukkaa varten tarvitset viisi terälehteä 11. Levitä liimaa terälehden sisäreunaan sauman viereen 12. Liimaa terälehdet yhteen 13. Liimaa kaikki viisi terälehteä yhteen 14. Anna liiman kuivua hetki 15. Levitä liimaa viimeiselle pinnalle 16. Sulje kukan muotoon. Hiuspinni auttaa pitämään liimattavat pinnat yhdessä 17. Kun oikein innostuu, kukkia syntyy nopeasti!Kukalle voi tehdä varren esimerkiksi rautalangasta. Jotta varsi pysyy paikallaan, taivuta rautalangan toinen pääty koukuksi kukan terälehden väliin ja pieni silmukka tai mutka kukan kannan alle. Viimeistele kukka liimaamalla sen keskustaan nappi tai näyttävä helmi.

Lue myös
Paperikukkia osa 2/3: Taittele kaunis ikkunakoriste
Paperikukkia osa 3/3: Hääkimppu origamikukista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti