20. marraskuuta 2014

Rakkaudesta jouluun: Talviset tuikkukupit

Kirjoittanut Inka

Lastenruokapurkki tuikkukuppina on Tee-se-itse -maailman klassikko. Onko olemassa äitiä, joke ei yrittäisi (puoli paniikissa) keksiä a) miten tyhjistä vauvanruoka purkeista pääsee tehokkaasti eroon tai b) hyvää käyttötarkoitusta ihan näppärän kokoisille lasipurkeille. Itse suhtaudun purkkeihin uteliaan kiinnostuneesti ja luovuuspuuskan iskettyä tuunailin purkeista kauniin rivin talvisia tuikkukuppeja.

Mikä tahansa purkki käy. Suunnitteilla on myös kannellisten säilykepurkkien kuvioiminen, niin että purkeissa voi viedä Kosken konnun keittiön jouluterveiset.


Tunnelmaltaan "Punaposkisen" joulun ystävänä, viimeistelin tuikkukupit punaisilla nauhoilla ja puuhelmillä.


Ohjeet 1. Puhdista ja kuivaa käsiteltävät pinnat. 2. Sommittele valitsemasi tarrat lasipurkkien kylkiin. 3. Suojaa ympäristö huolellisesti ja aseta purkit sopivalle maalausalustalle. Esimerkiksi pensselin "nokkaan" aseteltu purkki on helpompi maalata. 4. Sumuta huurresprayta ohuina kerroksina purkkien pintaan kunnes maalipinta on tasainen ja peittävä. Anna maalin kuivua muutama minuutti kerroksien välissä. 5. Tarrat saattavat käpristyä maalauksen aikana. Teräväreunaisten kuvioiden aikaan saamiseksi, kannattaa huolehtia, että tarrat pysyvät kiinni. Kannattaa myös testata, että valitsemasi tarrat saa irti helposti ja maalipintaa vahingoittamatta.


Halusin purkkeihin tähtikuvion. Tähtitarrat on ostettu Suomalaisesta kirjakaupasta.Rakkaudesta jouluun
Taittele itse joulun tähtikoristeet
Paperista pallokoriste

Huurremaalilla tehtyjä juttuja
Kylppärin ja saunan ikkunan tuunaus huurremaalilla
Huurreovi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti