1. syyskuuta 2014

Huurreovi

Kirjoittanut Inka ja Lauri

Kosken konnun ihan ensimmäisten joukossa tehty juttu Kylppärin ja saunan ikkunan tuunaus huurremaalilla on ollut suosittu. Ja kyllähän pintakäsittelyn ammattilainen (Lauri) hyppää autoon kun lukija (sukulainen) keksii huurremaalille käyttöä.Tässä talossa kulku terassille käy wc:n ja kodinhoitohuoneen kautta. Naapureiden katseilta haluttiin suojaa, luopumatta auringon suomasta valoisuudesta. Valmis huurrepinta näyttää hyvältä ja antaa toivottua yksityisyyttä.


Perheen lasten toimesta, oven sälekaihimet eivät ole enään säännölliset ja näin ollen kaihtimien tarjoama näkösuoja on menetetty.


Ensin otettiin pois sälekaihdin.

Pintojen suojausta. Vinkki: käytä suojaukseen maalarinteipin ja suojamuovin yhdistelmää, sillä suojaaminen on nopeaa, tarkkaa ja tehokasta.

Lasioven maalausta huurre-efektimaalilla. Vinkki: maalaa ensin poikittaisin ja sitten pystysuuntaisin sumutuksin. Anna kuivua 1-5 minuuttia kerroksien välissä ja toista vaaka- ja pystysuuntaiset sumutukset.

Kahdesta kolmeen kerrosta antaa riittävän ja peittävän lopputuloksen. Yksi spraypullo riittää yhteen oveen.

Reissu poiki myös muutaman hyvän kysymyksen, joihin Lauri vastaa

Kuinka huurrepinta pestään?
Huurremaalilla maalattua pintaa voi puhdistaa miedolla puhdistusaineella kevyesti pyyhkien.

Kuinka huurre poistetaan?
Huurremaalin voi poistaa kolmella tavalla. Tapa 1: Maalinpoistoterällä kaapien. Tämä tapa käyttökelpoisin silloin kun maalilla on esimerkiksi sapluunan avulla tehty kuvioita. Tapa 2: Maalinpoistoaineella. Tämä tapa käyttökelpoisin pienehköillä alueilla, ja kaarevilla pinnoilla. Tapa 3: Pitämällä pinta pitkään kosteana esimerkiksi sienellä lämmintä vettä valellen. Tämän jälkeen jostakin kulmasta kynnellä tms. pikkuhiljaa maali irtoaa suurena liuskana.

Lue myös: Kylppärin ja saunan ikkunan tuunaus huurremaalilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti