21. heinäkuuta 2014

Lasipurkista maljakoksi: lasin maalausohjeet

Kirjoittanut Inka

Innostun välittömästi, jos DIY -hommasta voi haistaa kaksi asiaa: tarvikelista on lyhyt ja lopputulos on vähintäänkin ”Aika hauska!”. Ja näin löysin taas kelpo idean: sisäpuolelta maalatut lasimaljakot. Ryhdyin hommaan varovaisen toiveikkaasti, kaivoin käsittelyyn pari vanhaa lasipurkkia ja lasiväriä… muutahan tässä ei sitten tarvita. Helppoa ja kivathan niistä tuli.

Kun lasivärin levittää lasiesineen sisäpuolelle, maalipinnan viimeistelyyn ei tarvitse kiinnittää niin paljon huomiota.

Maalattu sisä- ja kuvioitu ulkopinta on hyvä yhdistelmä. Kirppikseltä löytyy vanhoja ja koristeellisia lasimaljakoita, joita maalaamalla voi saada hauskan sarjan yhteensopivia maljakoita.


Lasipurkit on helppo maalata. Käytin maalaamiseen Lefranc & Bourgeois lasi- ja keramiikkaväriä. Kosken konnussa yksi maali riitti neljän lasi purkin maalamiseen.

Jotenkin näin se menee: 1. Puhdista maalattava pinta 2. Ravista maali hyvin ja annostele sitä sopivasti maalattavaan lasipurkkiin (maalia voi lisätä jos tuli annosteltua liian vähän ja ylimääräisen voi valuttaa seuraavaan maalattavaan lasipurkkiin) 3. Levitä maali pyörittämällä lasipurkkia niin, että maali valuu tasaiseksi peittäväksi kerrokseksi. Maalin voi levittää myös  pehmeällä siveltimellä, mutta silloin siveltimen vedot saattavat jäädä näkyviin 4. Valuta ylimääräinen maali esimerkiksi seuraavaan maalattavaan purkkiin 5. Anna kuivua ja polta uunissa väripurkin ohjeen mukaan.

Lasipurkkien käsittelyyn meni muutama päivä, sillä samalla piti ihailla erinomaisia peltomaisemia ja nauttia auringosta! Lisäksi maalipurkin ohjeen mukaan, maalin annetaan kuivua kolme päivää ja uunipolton jälkeen maalipinta on pesun kestävä.
Katso Kosken konnun pinterestistä lisää ideoita lasin maalamiseen

Lefranc & Bourgeois lasi- ja keramiikkaväri on saatu Hanart Oy:ltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti